Rizoto s jačmennými krúpami a cukinou
Autor receptu: martina34
Veľmi chutné, jednoduché a zdravé jedlo. Môže byť aj ako príloha, alebo pre tých, ktorí
delia ako hlavné jedlo s kopou zeleniny.
50 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- V nádobe na varenie ryže si necháme rozohriať olej. Pridáme umytú ryžu a jačmenné krúpy. Chvíľku popražíme a pridáme soľ, koreniny, pretlak a huby. Buď nakrájané čerstvé alebo si dáme namočiť sušené. Premiešame, zalejeme vodou a dusíme. Ja pri natural ryži nikdy neviem odhadnúť potrebné množstvo vody, pretože potrebuje o čosi viac dusiť ako ryža, na ktorú sme boli zvyknutí. Preto pridávam vodu postupne a aj častejšie ryžu miešam. Keď je ryža s krúpami už polomäkká, pridám na kocky nakrájanú cukinu a už len dodusím. Ja používam na prípravu takýchto jedál jačmenné krúpy tie najväčšie .