Rizoto s jačmennými krúpami a cukinou

Autor receptu: martina34

Veľmi chutné, jednoduché a zdravé jedlo. Môže byť aj ako príloha, alebo pre tých, ktorí delia ako hlavné jedlo s kopou zeleniny.

50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V nádobe na varenie ryže si necháme rozohriať olej. Pridáme umytú ryžu a jačmenné krúpy. Chvíľku popražíme a pridáme soľ, koreniny, pretlak a huby. Buď nakrájané čerstvé alebo si dáme namočiť sušené. Premiešame, zalejeme vodou a dusíme. Ja pri natural ryži nikdy neviem odhadnúť potrebné množstvo vody, pretože potrebuje o čosi viac dusiť ako ryža, na ktorú sme boli zvyknutí. Preto pridávam vodu postupne a aj častejšie ryžu miešam. Keď je ryža s krúpami už polomäkká, pridám na kocky nakrájanú cukinu a už len dodusím. Ja používam na prípravu takýchto jedál jačmenné krúpy tie najväčšie .