Rizoto na ázijský spôsob
	        Autor receptu: afataga
	         
	        
	        Dostala som balíček ázijských korenín, tak som hľadala, ako ich použiť, dnes prišlo na rad biryani. Pozerala som na nete rcp. na Pulao aj Biryani a nejako som z toho uklohnila toto jedlo, preto ho som nazvala ako som ho nazvala, lebo je to fúzia viac rcp.
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Kúpila som psíkovi pliecko, tak tú chudú časť mäsa som vybrala pre nás. Pokrájala som ho na plátky a potom ešte na menšie časti.
Do kastróla som dala olej, do rozpáleného som vhodila nadrobno nakrájanú cibuľu, orestovala som ju, prihodila som cesnak a chilli, oboje nakrájané nadrobno a chvíločku som zas restovala
 - Pridala som garam masalu a skoro hneď mäso, prudko som restovala, aby sa zatiahlo, pridala som papriku a za chvíľočku podliala trochou vody, mäso som prikryla a dusilo sa 45 min. kým zmäklo
 - Zatiaľ som si namočila ryžu basmati, ako som videla na nete
 - Keď bolo mäso mäkké, pridala som hrášok a soľ
 - Premiešala som, pridala som ryžu a biryani, premiešala, zaliala 250 ml vody a dusila 10 min. Potom som vypla sporák a nechala 10 min. dôjsť
 - Do hotového jedla som vmiešala vňať a to je všetko. Nám chutilo.
 - A ešte malá provokácia na záver: toho roku sa nám rozmohli na záhrade pečiarky :-), akoby niekto povedal, ze hríby :-)