Risotto Parmigiano
Autor receptu: mardo
Tak drahe baby. Mam tu pre Vas klasiku. Taliansku klasiku. Zoznamim Vas s nou. Podte.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si vyvar. Ten co som sem bol nedavno pridal. Nie kocky. Tie pouzivat nebudeme. V Taliansku toto rizoto varia z Arborio, Carnarolli alebo Vialone Nano, skuste najst v obchode jednu z tychto. A nebojte sa ze Vam s nej ostane, este popridavam viac receptov rizota. Aj ked je uplne ine ako to nase.
- Zacnime teda varit. Cibulku si nakrajame na mensie kocky, do kastrolika alebo vysieho hrnca, taky ako je na obrazku, dame spenit maslo a do neho hodime cibulku, chvilu restujeme a pridame ryzu. Nemusime ju umyvat, ten skrob co obsahuje sa nam hodi. Za staleho miesania, co Talianske rizoto doslova vyzaduje, trosku orestujeme a pridame vino. Ked vyprcha alkohol, pridame vyvar, tak aby nam zakryl ryzu. A miesame. Ked sa odpari, prilejeme znovu vyvar a toto opakujeme ak kym ryza nie je all dente, casovo cca 20minut.
- Ked je ryza hotova, pridame parmazan a maslo. Nase rizoto by sa tymto krokom malo zmenit na krem. Uz by mala byt citit chut naseho rizota. Pred podavanim dosolime pokial treba.
To je vsetko. Prajem Vam prijemne zoznamovanie sa s rissoto parmigiano!