Risotto Funghi s bielou špargľou
Autor receptu: carrie28
Nato, že som to robila po prvýkrát v živote to bolo úúúžasné!!!
A v celku jednoduchý recept :-)
4-5 porcie |
20 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriatej panvici opražíme šalotku a môžeme aj na jemno nakrájaný cesnak. Pridáme celé množstvo ryže a za stáleho miešania ju osmažíme na nie príliš silnom ohni, pár minútiek.
Pridáme pohár vína a počkáme kým sa vyparí, premiešavame. Následne začneme postupne pridávať zeleninový vývar (ktorý sme si predpripravili - dva zeleninové bujóny prevaríme v litri vody) a vždy keď sa vyparí, doplníme ďalší tak, aby v ňom bola ryža ponorená.
Celý proces potrvá 15-20 minút, kedy by už ryža mala byť mäkká.
Na panvici orestujeme nakrájané šampióny, posolíme a pridáme špargľu. Huby pustia šťavu, ktorú nevylievame.
Následne ryžu smiešame so šampiónmi a špargľou vmiešame do hotovej ryže.
Podávame s posypaným syrom a môžeme poliať troškou olivového oleja alebo masla.
Je zachovaná riedka konzistencia ako pri pravom talianskom risotte.
Netreba soliť, ryža nasiakne slanú chuť zo zeleninového vývaru.
Dobrú chuť :-)