Risotto al radicchio rosso/Rizoto s červenou čakankou

Autor receptu: bandes

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno, čakanku nakrájame, umyjeme a osušíme v sušičke na šalát.
  2. Do hrnca dáme olivový olej na ktorom zapeníme cibuľku. Pridáme čakanku a chvíľu podusíme. Pridáme ryžu (nepremývam, dávam ju priamo zo sáčku), premiešame a chvíľku "opražíme" na oleji.
  3. Zalejeme červeným vínom, premiešame a chvíľku podusíme. Jemne posolíme (vývar je slaný a tak radšej dosolíme a dochutíme na záver), a zalejeme 1 - 2 naberačkami vývaru. Premiešame a necháme variť. Postup opakujeme, vždy keď už je vývaru málo, tak aby sa ryža neprilepila na dno. Varíme cca 15 minút, na záver pridáme lyžicu masla, nastrúhaný parmazán a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Pred podávaním ešte jemne posypeme parmazánom.