Ríbezľový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Susedka ma obdarovala ríbezľami, upiekla som koláčik na nedeľu ku kávičke.

100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Vajcia si rozbijeme pridáme 5 PL kryštálového cukru a šľaháme do peny. Pridávame postupne 2 PL oleja a 2 PL vody.
  3. Pridáme múku do ktorej sme zamiešali kakao a kypriaci prášok a dobre zamiešame.
  4. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Použila som plech rozmer 42x32 cm. Dáme piecť na 180 stupňov 20 minút. Ale sledujte si svoju rúru keď pichnete špajdľou do stredu a neprilepí sa Vám cesto a od krajov sa oddeľuje, je upečené.
  5. Koláč upečený, necháme ho vychladnúť.
  6. Keď je koláč vychladnutý, natriete ho ale len trochu lekvárom ak chcete.
  7. No a ideme robiť krém. Mala som ako je vidieť na obrázku tvaroh z Lídla vo vedierku aj mascarpone, spolu som to rozmiešala pridala vanilkový a práškový cukor. Želatínu 10 g. som si dala napučať a zohriala som ju. Pokiaľ sa mi želatína napučala som si vyšľahala šľahačku primiešala k tvarohu a mascarpone. Keď som želatínu zohriala ihneď som k nej primiešala 3 PL krému dobre rozmiešala a pridala k ostatnému krému na koniec som primiešala ríbezle a natrela na korpus.
  8. Nechala asi 1 hodinu stuhnúť a na vrch som dala ríbezle ktoré som si ešte nechala, rozrobila ďalších 10 g. želatíny a vyliala na vrch koláča na ríbezle. Nechala do rána stuhnúť.
  9. No a hotovo.
  10. Nedeľná pohodička aj keď je dnes u nás strašné počasie zima, vietor a prší.