Ríbezľové muffiny

Autor receptu: erinkaperinka

Cesto na muffinky som si dovolila ,,odkukať" od užívateľky Domci4 a jej receptu : http://varecha.pravda.sk/recepty/muffinky-s-mandlovou-aromou/26283-recept.html Dúfam, že jej to vadiť nebude a ak áno hádam mi odpustí keď jej poviem, že jej recept je šupa! :)

15
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som robila s mrazenými ríbezľami tak som ich vytiahla prv. Do plechu na muffiny som sa chystala nahádzať papierové košíčky keď som zistila, že mám len dva improvizovala som a vystala som plech kúskami papiera na pečenie. Na spod každého ,,košíčka" som dala pár ríbezlí.
  2. Do väčšej misky som si vysypala obe múky aj s práškom do pečiva. Hrnček je 200 ml :). Premiešala som. Ako ma učila maminka : vždy najprv prášok do pečiva s múkou potom ďalšie suroviny !:) Potom pridať cukor a soľ. Znova premiešať. Obrázok je mierne otočený ale snáď si domyslíte :D
  3. Do druhej (menšej) misky si vyklopíme vajíčko a miešame dokiaľ sa bielok a žĺtko ako tak nespoja.
  4. K vajíčku prilejeme olej.
  5. A nakoniec tralalá kyslé mliečko :).
  6. Potom všetko zmiešame dohromady, nemali by sme sa s tým príliš hrať lebo by cesto mohlo oťažieť.
  7. Naplníme košíčky a šup do predohriatej rúry na 15-20 minút pri teplote 185°C. Veď to uvidíte ;). Mne zvýšilo cesto tak som vytiahla záložnú silikónovú formu hodila do nej po kocke čokolády na varenie a povylievala tam zvyšok cesta. Čiže dokopy mi vyšlo 15 muffinov.
  8. Keď sa muffinky dopečú necháme ich v plechu ešte zo minútku či dve a potom ich preložíme na mriežku :). Prajem dobrú chuť ! :)