Ríbezľová pena (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Prišiel čas ríbezlí - zavárajú sa kompóty, džemy, robí sa víno, pečú rôzne koláče a všakovaké iné dobroty. Spomenula som si na obľúbenú lahôdku môjho detstva. Príprava je jednoduchá a rýchla. Na tento dezert potrebujete naozaj len málo surovín a v tejto horúčave skutočne osvieži. Skúste ju spraviť pre seba, svoje deti a vnúčatá - zamaškrťte si spolu s nimi, budú Vás za to ľúbiť ešte viac!

4 - 6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy som nasypala čerstvé ríbezle.
  2. Odstopkované ríbezle som dôkladne poumývala a dala dobre odkvapkať do cedníka.
  3. Umyté a odkvapkané ríbezle som rozmixovala ponorným mixérom na hladké pyré, nepridávajte žiadnu vodu, lebo ríbezle jej obsahujú dostatok.
  4. K bielkom som pridala práškový cukor a ušľahala do tuha.
  5. K ušľahaným bielkom som pridala rozmixované ríbezľové pyré.
  6. Spolu som celé vymiešala do hladkej peny.
  7. Rozdelila som penu do jednotlivých misiek a dala do chladničky dobre vychladiť - asi 4 hodiny. Pena sa nemrazí! Ak sa miesto cukru použije zodpovedajúce množstvo vhodného umelého sladidla, je to veľmi chutný a osviežujúci dezert aj pre diabetikov. Môže sa podávať s oplátkami, trubičkami, piškotami, rôznymi keksami, ale úplne postačí priložiť malú lyžičku. Vo väčšom množstve je vhodná na rôzne zákusky.