Ríbezľová pena (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Prišiel čas ríbezlí - zavárajú sa kompóty, džemy, robí sa víno, pečú rôzne koláče a
všakovaké iné dobroty. Spomenula som si na obľúbenú lahôdku môjho detstva.
Príprava je jednoduchá a rýchla. Na tento dezert potrebujete naozaj len málo surovín a v
tejto horúčave skutočne osvieži. Skúste ju spraviť pre seba, svoje deti a vnúčatá -
zamaškrťte si spolu s nimi, budú Vás za to ľúbiť ešte viac!
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Do misy som nasypala čerstvé ríbezle.
- Odstopkované ríbezle som dôkladne poumývala a dala dobre odkvapkať do cedníka.
- Umyté a odkvapkané ríbezle som rozmixovala ponorným mixérom na hladké pyré, nepridávajte žiadnu vodu, lebo ríbezle jej obsahujú dostatok.
- K bielkom som pridala práškový cukor a ušľahala do tuha.
- K ušľahaným bielkom som pridala rozmixované ríbezľové pyré.
- Spolu som celé vymiešala do hladkej peny.
- Rozdelila som penu do jednotlivých misiek a dala do chladničky dobre vychladiť - asi 4 hodiny. Pena sa nemrazí! Ak sa miesto cukru použije zodpovedajúce množstvo vhodného umelého sladidla, je to veľmi chutný a osviežujúci dezert aj pre diabetikov. Môže sa podávať s oplátkami, trubičkami, piškotami, rôznymi keksami, ale úplne postačí priložiť malú lyžičku. Vo väčšom množstve je vhodná na rôzne zákusky.