Rib-eye steak s tekvicou hokaido a so špargľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
5-20 minút tepelná úprava |
Postup- Tekvicu zbavíme šupky a jadierok
a nakrájame na plátky s hrúbkou
1 – 1,5 cm. Plátky osolíme,
potrieme olejom a opečieme
takmer domäkka. Špargľu podľa
potreby očistíme škrabkou, od
vrcholkov asi tretinu smerom
dolu, asi centimetrový konček
odrežeme a vyhodíme.
- Špargľu uvaríme v osolenej
vode s lyžičkou cukru do polomäkka,
vyberieme a ochladíme
v studenej vode. Steaky jemne
potrieme olejom a opečieme vo
vrúbkovanej steakovej panvici na
požadovaný stupeň prepečenia.
Krátko pred dokončením ochutíme
nahrubo zomletým steakovým
korením, soľou a maslom.
- Steaky vyberieme a odložíme
na teplé miesto. Do panvice pridáme
pivo, krátko povaríme
a prelejeme do rajnice. Ak máme
málo výpeku, dolejeme omáčkou
demi glace (pri pečení na grile je
tento krok nevyhnutný). Varíme
za stáleho miešania metličkou
na požadovanú hustotu.
- Špargľu pridáme k tekvici,
krátko intenzívne opečieme, vložíme
maslo a estragón, niekoľkokrát
v panvici prehodíme, osolíme
a odstavíme.
|