Rezy z lesného ovocia (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné rezy s tvarohovým krémom v spojení s ovocím lesná zmes, ktorý na maškrtnosti dopĺňa šľahačka posypaná čoko struhlinkami..

16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do miešacej misy som dala celé vajcia, pridala som práškový cukor a vymiešala do peny mixérom 7 min.
  2. múku som zmiešala s práškom do pečiva a pridávala som po lyžici do cesta a opatrne vmiešavala..
  3. plech som vystlala pečiacim papierom..27x37 cm. cesto som vyliala a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 15 min.
  4. upečený a vychladnutý korpus som upravila a uložila na podnos..potrela som ho marhuľovým džemom..
  5. pripravila som si tvarohový krém: do misy som dala tvaroh, smotanu, cukor,šťavu z citrónu a všetko som dobre premiešala...v druhej miske som v 100 ml. vlažnej vody vymiešala želatínu za studena..do želatíny som po lyžici vmiešala tvarohový krém,,,krém som dala do chladničky stuhnúť..stuhnutý tvarohový krém som natrela na marhuľový džem..
  6. lesné ovocie som dala do rajnice, do 200 ml. vody som pridala cukor a zlatý klas, rozmiešala a pridala som k ovociu a nechala na slabom plameni zhustnúť...uvarenú zmes som dala do chladničky dobre vychladiť..potom som ju rozložila na tvarohový krém..takto upravený koláč som dala dobre vychladiť, aby bol stuhnutý povrch a dobre stedený pred uložením šľahačky...
  7. v mlieku som vyšľahala šľahačku v prášku, cukor a smetafix..dobre tuhý sneh som uložila na ovocný povrch...boky zákusku som upravila..pozn:prosím neposudzujte použitie rastlinnej šľahačky na zákusok ako chybu..rozhodla som sa takto preto, lebo som sa dočítala o tom, ako sa vyrábajú šľahačky, ktoré môžeme kúpiť v našich obchodoch..keďže je šahačka 33% vyrobená umelo a smotanu ani nevidela, je proste jedno, či použijem umelo vyrobenú šľahačku, alebo šľahačku v prášku..je to v podstate to isté..pokiaľ som mala farmára, ktorý mi dodával pravú domácu šľahačku, nebolo čo riešiť..zákusok bol exceletný a chutný..
  8. zákusok som uložila na noc do chladničky..druhý deň som ho pokrájala na rezy a posypala čoko struhlinkami..prajem vám dobrú chuť..