Melónový zákusok
Rezy so žltým melónom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Konečne som dostala odvahu popasovať sa aj s takým zákuskom. Teraz už verím, že takmer všetko ovocie sa môže použiť ako súčasť zákuska.* Do plnky som použila aj likér zo žltého melóna aj lekvár zo žltého melóna.
18 porcií |
50 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som najprv cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
- Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do vaječnej peny a vareškou opatrne vmiešala.
- Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý korpus. Preto som pripravila dva korpusy, lebo žltý melón je ťažký a jedno cesto by neudržalo plnku.
- Žltý melón som rozkrojila a odstránila som jadierka.
- Pokrájala som ho na menšie kúsky a odstránila som kožu.
- Melón som nakrájala na malé kocky.
- Preložila som ho do rajnice, pridala som cukor a balíček vanilkového cukru. Melónové kocky som podliala 100 ml vody a varila, kým melón nezmäkol. Vo vode som vymiešala Zlatý klas, ktorý som potom pridala k melónovým kockám a uvarila na hustú kašu. Napokon som melónovú plnku ochutila likérom zo žltého melóna.
- Upečené vychladnuté korpusy som spojila horúcim melónovým lekvárom. Na vrchný korpus som postupne lyžicou ukladala horúcu melónovú plnku. Keď bola plnka rozložená, zarovnala som ju a na stole som nechala vychladnúť. Keď vychladla, vložila som zákusok do chladničky, lebo pred nanesením šľahačky musí byť úplne studený.
- Tu sú korpusy spojené horúcim melónovým lekvárom.
- Na vychladený koláč som natrela šľahačku vyšľahanú so Smetafixom a cukrom. Zákusok som uložila na noc do chladničky.
- Takto vyzerá zákusok v reze.
- Krájala som ho horúcim mokrým nožom na rezy.
Prajem vám dobrú chuť.