Melónový zákusok

Rezy so žltým melónom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Konečne som dostala odvahu popasovať sa aj s takým zákuskom. Teraz už verím, že takmer všetko ovocie sa môže použiť ako súčasť zákuska.* Do plnky som použila aj likér zo žltého melóna aj lekvár zo žltého melóna.

18
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som najprv cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do vaječnej peny a vareškou opatrne vmiešala.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý korpus. Preto som pripravila dva korpusy, lebo žltý melón je ťažký a jedno cesto by neudržalo plnku.
  4. Žltý melón som rozkrojila a odstránila som jadierka.
  5. Pokrájala som ho na menšie kúsky a odstránila som kožu.
  6. Melón som nakrájala na malé kocky.
  7. Preložila som ho do rajnice, pridala som cukor a balíček vanilkového cukru. Melónové kocky som podliala 100 ml vody a varila, kým melón nezmäkol. Vo vode som vymiešala Zlatý klas, ktorý som potom pridala k melónovým kockám a uvarila na hustú kašu. Napokon som melónovú plnku ochutila likérom zo žltého melóna.
  8. Upečené vychladnuté korpusy som spojila horúcim melónovým lekvárom. Na vrchný korpus som postupne lyžicou ukladala horúcu melónovú plnku. Keď bola plnka rozložená, zarovnala som ju a na stole som nechala vychladnúť. Keď vychladla, vložila som zákusok do chladničky, lebo pred nanesením šľahačky musí byť úplne studený.
  9. Tu sú korpusy spojené horúcim melónovým lekvárom.
  10. Na vychladený koláč som natrela šľahačku vyšľahanú so Smetafixom a cukrom. Zákusok som uložila na noc do chladničky.
  11. Takto vyzerá zákusok v reze.
  12. Krájala som ho horúcim mokrým nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.