Rezne z vykostených kuracích stehien (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Rezne milujem, ale jedávam ich tak 2x v roku. Raz bravčový a druhý raz určite kurací. Rezne z kuracích pŕs mi pripadajú veľmi suché, ale z vykosteného kuracieho stehna je rezeň mäkkučký a šťavnatý. Keď ešte použijeme čerstvú domácu strúhanku a vyprážame na neprepálenom oleji alebo masti, tak rezeň je nadýchaný, žltučký a možno nie až tak nezdravý. Zato táák dobrý...
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Po umytí a osušení si kuracie stehná vykostíme s použitím dobre ostrého vykosťovacieho noža. Kožu musíme ponechať, lebo tá nám celý rezeň drží pekne pokope. Kto nemá rád kožu, tak sa žiaľ musí týchto výborných rezníkov vzdať.
- Vykostené rezne mierne naklepeme cez mikroténový sáčok.
- Osolíme, okoreníme a ukladáme na seba.
- Pripravíme si trojobal. Múka polohrubá(používam radšej ako hladkú), rozšľahané vajíčka so soľou a pivom, príp. mliekom, čerstvá preosiata domáca strúhanka zo svetlého pečiva(vysušeného).
- Rezne postupne obaľujeme:múka,vajíčka, strúhanka. Ja som ich ešte obaľovala v rozšľahaných bielkach. Túto informáciu mám z Varechy. Rezne tak nenasiaknu olejom. Môžem doporučiť, musíte však rátať s približne jedným bielkom na jeden rezeň.
- Takto obalené rezne už len vyprážame v dostatočnom množstve oleja alebo bravčovej masti (príp. použijeme Ceru).Samozrejme môžeme použiť fritézu. Prebytočný tuk necháme odsať na papierových obrúskoch.
- Ako prílohu som použila varené nové zemiaky omastené surovým maslom a šalát. Hodí sa aj zemiaková kaša alebo zemiakový šalát (skôr v zimnom období).