Rezne z vykostených kuracích stehien (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Rezne milujem, ale jedávam ich tak 2x v roku. Raz bravčový a druhý raz určite kurací. Rezne z kuracích pŕs mi pripadajú veľmi suché, ale z vykosteného kuracieho stehna je rezeň mäkkučký a šťavnatý. Keď ešte použijeme čerstvú domácu strúhanku a vyprážame na neprepálenom oleji alebo masti, tak rezeň je nadýchaný, žltučký a možno nie až tak nezdravý. Zato táák dobrý...

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Po umytí a osušení si kuracie stehná vykostíme s použitím dobre ostrého vykosťovacieho noža. Kožu musíme ponechať, lebo tá nám celý rezeň drží pekne pokope. Kto nemá rád kožu, tak sa žiaľ musí týchto výborných rezníkov vzdať.
  2. Vykostené rezne mierne naklepeme cez mikroténový sáčok.
  3. Osolíme, okoreníme a ukladáme na seba.
  4. Pripravíme si trojobal. Múka polohrubá(používam radšej ako hladkú), rozšľahané vajíčka so soľou a pivom, príp. mliekom, čerstvá preosiata domáca strúhanka zo svetlého pečiva(vysušeného).
  5. Rezne postupne obaľujeme:múka,vajíčka, strúhanka. Ja som ich ešte obaľovala v rozšľahaných bielkach. Túto informáciu mám z Varechy. Rezne tak nenasiaknu olejom. Môžem doporučiť, musíte však rátať s približne jedným bielkom na jeden rezeň.
  6. Takto obalené rezne už len vyprážame v dostatočnom množstve oleja alebo bravčovej masti (príp. použijeme Ceru).Samozrejme môžeme použiť fritézu. Prebytočný tuk necháme odsať na papierových obrúskoch.
  7. Ako prílohu som použila varené nové zemiaky omastené surovým maslom a šalát. Hodí sa aj zemiaková kaša alebo zemiakový šalát (skôr v zimnom období).