Rezne so sardelami

Autor receptu: stefanm

Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č.9",str.37 , ktorý som si upravil a s výsledkom som bol veľmi spokojný.Prekvapilo ma netradičné zloženie chutí bravčového a rybacieho mäsa.Doporučujem vyskúšať.Je ro príjemna zmena.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rezne naklepeme,potrieme grilovacou horčicou,mierne osolím,okoreníme a položíme do stredu jeden kúsok slanečkoveho rezu.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu,preložíme a okraje sklepeme.
  3. Opečieme na rozpálenom oleji,podlejeme vývarom (vodou) a udusíme.
  4. Udusené vyberieme a odložíme do tepla.(Ja dávam do spálne pod perinu !)
  5. Výpek precedíme,pridáme sardelovu pastu,nadrobno nakrájany koriander a zahustíme lyžičkou solamylu rozpusteného v troche studenéj vody.
  6. Krátko povaríme a zjemníme maslom.
  7. Zemiaky nahrubo nastúhame a ochtíme trochou vegety.
  8. Na oleji vypražíme ako placky.
  9. Mäso priečne nakrájame,pridáme sardelové očko ,prelejeme omáčkou a podávame s plackami,paprikovou restovanou ryžou a zeleninovou prílohou.K tomu mi fakt nepasovalo pivo tak som si doprial pohár vínka :)