Rezne naopak
Autor receptu: boda
Recept mám od mojich známych, pripravujem ho obyčajne ako nedeľný obed, je veľmi
chutný, môže sa konzumovať aj ako studené jedlo, napr. s chlebom a kyslou uhorkou.
4-6 porcie |
25 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Rezne z krkovičky naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením, necháme trochu odležať. Obaľujeme v strúhanke, hladkej múke a v rozšľahaných vajíčkach a hneď dáme
opekať z jednej aj z druhej strany na rozohriaty olej. Po opečení poukladáme do jenskej
misky alebo pekáča, pomedzi rezne poukladáme plátky cibule a zalejeme výpekom. Pečieme prikryté v rúre približne 45 minút. Podávame so zemiakmi : varenými, opekanými alebo hranolkami, podľa chuiti môže byť tatárska omáčka alebo zeleninový šalát.