Rezne naopak

Autor receptu: boda

Recept mám od mojich známych, pripravujem ho obyčajne ako nedeľný obed, je veľmi chutný, môže sa konzumovať aj ako studené jedlo, napr. s chlebom a kyslou uhorkou.

4-6
porcie
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rezne z krkovičky naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením, necháme trochu odležať. Obaľujeme v strúhanke, hladkej múke a v rozšľahaných vajíčkach a hneď dáme opekať z jednej aj z druhej strany na rozohriaty olej. Po opečení poukladáme do jenskej misky alebo pekáča, pomedzi rezne poukladáme plátky cibule a zalejeme výpekom. Pečieme prikryté v rúre približne 45 minút. Podávame so zemiakmi : varenými, opekanými alebo hranolkami, podľa chuiti môže byť tatárska omáčka alebo zeleninový šalát.