Rezne na oslavu (fotorecept)

Autor receptu: lia66

"Klasické" vysmážané šnicle sme nejedli, už ani nepamatám...ak dostaneme na rezne chuť, tak na prírodno, alebo ak máme oslavu, tak spravím tieto...sú šťavnaté, chuťovo skvelé-no proste úžasné!!!...origoš recept bol so šampiňónmi, ale ja kvôli deťom nedávam-vymieňam ich za kalifornskú papriku z každej farby po kuse...kto ale dostane chuť na huby, tak si ich kľudne dajte.

Suroviny

Postup

  1. Na plech si rozložíme nakrájanú papriku a pór(cibuľu)...kto chce šampiňóny, tak si ich nakrájané osmaží na cibulke(póre) a následne ich rozloží na plech.
  2. Nakrájané, naklepané maso opaprikujeme, okoreníme a obalíme v múke...môžme si to zjednodušiť aj tak, že si zmiešame múku s paprikou a korením a následne v tom masko obalíme...ja ale nedávam veľa múky-len maso s ňou "líznem".
  3. ...následne osmažíme na oleji-nie dlho, len aby sa masko "zatiahlo"...
  4. ...osmažené ho rozložíme na papriku s pórom...ak je masko suchšie(karé, stehno), tak ho môžme "pokropiť" výpekom, ktorý nám ostal po osmažení maska-alebo šampiňónov, ak dávame tie.
  5. ...na každý rezeň položíme plátok šunky a na ňu plátok syru...
  6. ...smotanu si rozmiešame s mletým korením a soľou a týmto masko zalejeme...prikryjeme alobalom a na cca 200st pečieme cca hodinu, resp., kým masko nezmakne...
  7. ...po cca hodine alobal zložíme a necháme len dopiecť-aby sa vrch "zafarbil"...podávame s oblanšírovanou zeleninkou...komu by sa málilo, tak so zemiačkami spravenými na pare.
  8. ...a keďže sme mali tento víkend oslavu, tak ku obedíku bol aj super koláčik...Opera torta-resp.rezy som spravila...konečne som sa dopátrala ku receptu a musím povedať, že koláčik bol fantastický!!!...tak, dobrú chuť želám!
  9. ...a ešte pre inšpiráciu vám pridávam obrázok:pre detičky som spravila zábavku-pavúkové muffiny...myslím, že postup netreba-vy ste tu šikulky.