Cestoviny

Rezance s hlivou ustricovou a vajíčkami (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Veľmi vďačný variant využitia surovín „ČSDN“ (Čo Sa Doma Nájde), alebo už mnoho razy prekladaných v chladničke.* Predpokladám, že dosť „gazdiniakov“ sa už stretlo s odpoveďou od dámy, ktorá ich už desaťročia pri sebe strpí, čo by si dala na raňajky? Ešte som si nerozmyslela, urob zatiaľ iba kávu! Tak to je ten prípad! Nebudem čakať, keď ma televízor láka na sledovanie tenisového turnaja. Rezance ostali po „koscelkovej“ polievke a hlivy od perkeltu s kuracinou. Tak mi bolo jasné, že čo na raňajky.

2-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na troške oleja v rajnici som zo 7 minút podusil pokrájanú hlivu a zasypal ju pokrájaným zväzkom mladej cibuľky aj s jej „pierkami“.
  2. Dusenie som „stopol“ kockami masla, predbežne pridal soľ a čerstvo mleté korenie štyroch farieb, po malej lyžičke mletej sladkej papriky a mletej borievky (jalovca) a zo sitka vložil uvarené niťovky. Premiešal, nechal prejsť teplom, zasypal hrnčekom pokrájaných lístkov petržlenovej a zelerovej vňate,
  3. „vbuchol“ vajíčka, premiešal, povaril a dochutil.
  4. Podával som za tepla na raňajky s uhorkami z nálevu „Znojmo“. Chutné, rýchle a nie drahé, doma v mojich rodných Košiciach v 50. rokoch: „finom, gyors és nem drága“! Heslo mojich dobrých víl, B. P., Mamičky presladkej a úžasnej babičky lady Ann.
  5. Moja si ušetrila aj cviklovo-mrkvovo-jablkový RAW šalát!