Revani - šťavnatý krupicový koláčik

Autor receptu: cesminaz

Revani je "sladký" turecký hrnčekový koláčik, ktorý sa dá naozaj veľmi ľahko a rýchlo pripraviť. Je zo surovín, ktoré má každý vždy doma ;-DD Hrnček ma 250ml...

20 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka s rozpustenym maslom,cukrom a van.cukrom vymiešame do peny.Pridáme krupicu s múkou,ktorú sme premiešali s PDP a potom mlieko,dávame múku a mlieko striedavo,aby sme vedeli lahko miešať.Cesto nesmie byt velmi husté,má byt také polohusté..lebo tá krupica sa nasaje.Ak bude prihusté,koláč nenakysne a bude tvrdý.Cesto vylejeme na vymastený,múkou posypaný pekáč,ja som mala vyšší-krajšie vyzerá potom koláčik ;-) Dáme piect do rúry na 20-25 minut,ktorú sme si rozohriali na 170°C.Skontrolujte pichnutím ihly,koláčik má byt pekný zlatohnedý.
  2. Ked sa nám kolač upiekol,necháme ho vychladnúť.Kým nám chladne,si uvaríme takzvaný "sirup" z vody a cukru,kto chce môže dat aj trocha citronovej šťavy,sirup je presne ako na baklavu,no tento sa menej varí..Takže vodu s cukrom necháme varit 15minut na slabšom ohni.Pred koncom môžme dat aj citronovú šťavu do toho,asi 1-2Pl,ale to si už každý prispôsobí podla svojej chuti.Ja som dala hnedy cukor..
  3. Ked nám koláč vychladol,pokrájame ho na kocky alebo špice atd,ako sa vám páči :-D Studený pokrájaný koláč pomaly naberačkou zalievame "horúcim" sirupom!! Celkom pomaličky,budete vidiet ako vtahuje koláč do seba sirup.Kto chce,môže vrch koláča posypat kokosom,alebo mletými pistáciami,orieškami atd.Nakoniec necháte koláč celkom vychladnúť.
  4. Je to naozaj sladučký desertík,z ktorého vela zjest sa nedá,rýchlo "skrotí"chut na sladké :-)))) Prajem dobrú chuť..
  5. ... 250ml hrnček som plnila takto.. ;-)