Pražená ryža
Restovaná ryža (fotorecept)
Autor receptu: vodnykozmonaut
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob.* Verim, ze ju vyskusate a oblubite si ju ako vsetci u nas doma :)
Postup
- Na zaciatok som si pripravil dusene morcacie maso a ryzu (aku mate radi alebo aku mate doma). Do misky som rozrobil 3 vajcia so solou, do toho som pridal 1 PL Solamylu a nasekanu cibulu. No a ideme to spojit.
- Na panvici rozpalte olej aky mate radi, pridajte zmes vajca, cibule, Solamylu a soli. Niekto to robi oddelene - prv poprazi vajce, da ho bokom, potom maso, da ho bokom atd., ale ja si to robim podla seba.
- Zmes poriadne pripekajte, da sa to aj v panvici, ja napriklad wok nemam, ked vam ho bude chytat do hneda a vajicko zavonia, tak pridajte maso a dalej prazte. Ked maso nemate predrobene tak to mozte kludne pridat do zmesi vajca, cibulky a Solamylu. Prilejte sojovku a prazte dalej, nakoniec pridavame ryzu a taktiez na silnom vykone prazime a po 1-2 minutach otacame. Dochutime, dosolime, dosojovkujeme :D a mozme podavat.
- Na vrch mozte nasekat zelenu jarnu cibulku, naklicene mungo a pod.
Dobru chut