Restovaná kuracia pečeň
Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj
na našu črevnú klímu). Správne pripravená restovaná pečeň je naopak „hodvábne“ sladká. Nuž a o kombináciu
týchto dvoch chutí som sa pokúsil pri zostave raňajok podľa postupu v tomto rcp. Podľa nás sa mi to podarilo a
možno, že zachutí aj niektorému z Vás, vážení a milí priatelia, Varešky a Varešiaci. Každé z týchto jedál je
„univerzálne“, môžete ho podávať samostatne, alebo v kombinácii.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Postup prípravy je jednoduchý a hlavne rýchly, preto som po nakrájaní jednotlivých ingrediencií, začal hneď na dvoch panviciach. V prvej som na oleji podusil listový kel (z každého listu som vyrezal hrubé „nervy“) s asi 12 cm kúskom bielozelenej časti póru, štipkou soli a čerstvo mletým čiernym korením. Až zelenina zmäkne, „korunujem“ ju 2-3 KL čerstvého masla.
- V druhej panvici s olejom som orestoval tentoraz žltú cibuľu a po chvíľke pridal dve zelené mäsité papriky aj s ich pokrájanými „srdiečkami“. Posypal čerstvo mletým čiernym korením (soľ pridám až úplne vo „finále“), premiešal spolu podusil až paprika bola polomäkká a vložil laloky kuracej pečene (celú noc si „hoväla“ v plnotučnej horčicovej „Liptov“ marinade) a rovné 4 min orestoval na jednej strane, potom ich pomocou kuchynských klieští poobracal, jemne posypal mletou sladkou paprikou a dorestoval ďalšie 4 min aj na druhej strane. Potom som ich prstami posypal soľou, zmiešal, pridal „oriešok“ masla a prikryl pokrievkou.
- Obe polovice jedla som mal pripravené, teraz už ich stačilo servírovať na taniere, ozdobiť troškou „prstienkov“ pokrájaného póru a dobrú chuť. Zajedali sme ich domácim chlebíkom!
- Druhý týždeň, čo teploty u nás poklesli ku ~ 35 ºC a už je to vidno ako na červených,
- tak aj na žltých ružiach!