Restovaná kuracia pečeň

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú klímu). Správne pripravená restovaná pečeň je naopak „hodvábne“ sladká. Nuž a o kombináciu týchto dvoch chutí som sa pokúsil pri zostave raňajok podľa postupu v tomto rcp. Podľa nás sa mi to podarilo a možno, že zachutí aj niektorému z Vás, vážení a milí priatelia, Varešky a Varešiaci. Každé z týchto jedál je „univerzálne“, môžete ho podávať samostatne, alebo v kombinácii.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Postup prípravy je jednoduchý a hlavne rýchly, preto som po nakrájaní jednotlivých ingrediencií, začal hneď na dvoch panviciach. V prvej som na oleji podusil listový kel (z každého listu som vyrezal hrubé „nervy“) s asi 12 cm kúskom bielozelenej časti póru, štipkou soli a čerstvo mletým čiernym korením. Až zelenina zmäkne, „korunujem“ ju 2-3 KL čerstvého masla.
  2. V druhej panvici s olejom som orestoval tentoraz žltú cibuľu a po chvíľke pridal dve zelené mäsité papriky aj s ich pokrájanými „srdiečkami“. Posypal čerstvo mletým čiernym korením (soľ pridám až úplne vo „finále“), premiešal spolu podusil až paprika bola polomäkká a vložil laloky kuracej pečene (celú noc si „hoväla“ v plnotučnej horčicovej „Liptov“ marinade) a rovné 4 min orestoval na jednej strane, potom ich pomocou kuchynských klieští poobracal, jemne posypal mletou sladkou paprikou a dorestoval ďalšie 4 min aj na druhej strane. Potom som ich prstami posypal soľou, zmiešal, pridal „oriešok“ masla a prikryl pokrievkou.
  3. Obe polovice jedla som mal pripravené, teraz už ich stačilo servírovať na taniere, ozdobiť troškou „prstienkov“ pokrájaného póru a dobrú chuť. Zajedali sme ich domácim chlebíkom!
  4. Druhý týždeň, čo teploty u nás poklesli ku ~ 35 ºC a už je to vidno ako na červených,
  5. tak aj na žltých ružiach!