Resanka (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Recept mi dala suseda pred dvomi - tromi týždňami, vychválila ho, tak som ho vyskúšala. Dnes som ho robila už tretí krát.
24 ks porcií |
15 - 25 minút príprava |
12 - 15 minút na 180 - 150 - 130 °C |
Postup
- Pripravíme si tieto suroviny :
- Mlieko zohrejeme, rozdelíme na dve polovice, do jednej pridáme 15 tabletiek sacharínu. Do druhej pridáme cukor a droždie t. j. kvások. Pripravíme si tiež kakaovú masu: 4 PL mlieka, pridáme 5 tabletiek sacharínu, aby sa rozpustil a 4 PL kakaa.
- Do misky preosejeme múku, pridáme olej, soľ a kvások. Vypracujeme hladké cesto - biele.
- Cesto rozdelíme na dve polovice.
- Jednu polovicu necháme bielu, do druhej primiešame kakaovú masu ( viď. bod 2 - mlieko, sacharin, kakao). Necháme chvíľu vykysnúť.
- Každé cesto rozdelíme na tri časti.
- Obe cestá rozgúľame na veľkosť plytkého taniera. Teraz si môžeme zapnúť rúru na 180°C, nech je zohriata, aby sme resanky hneď mohli vložiť do nej.
- Na biele cesto položíme kakaové cesto, pokrajoch pritlačíme a ešte spolu rozgúľame.
- Potom radielkom rozdelíme na osem častí.
- Na širšiu stranu môžeme aj nemusíme položiť nutellu a stáčame. ( Vyskúšala som dať aj čokoládu, bolo to super. )
- Takto pripravený plech hneď môžeme vložiť do rúry.
- Ja som ich piekla 5 min. na 180°C, potom 5 min. na 150°C a ešte 5 min. na 130°C. Až pekne zružoveli.
- No a takéto boli rozkrojené. Dobrú chuť !