Rebarborový koláč

Rebarborová piškóta od maminy

Autor receptu: redakcia

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka zalejeme vlažnou vodou a necháme napučať. Rebarboru ošúpeme, narežeme na menšie kusy a tri minúty blanšírujeme v horúcej vode. Necháme vychladnúť. Zasypeme ju práškovým cukrom, pridáme napučané hrozienka, zmiešame a necháme postáť, kým nepripravíme cesto.
  2. Cesto: Vyšľaháme hustý sneh z bielkov so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, potom postupne pridávame vodu a po troche olej. Keď sa cukor rozpustí, striedavo pridávame časti snehu a múky s kypriacim práškom do pečiva a jemne ich zapracujeme do cesta. Vylejeme ho na vymastený, polohrubou múkou vysypaný plech.
  3. Do rebarbory s hrozienkami pridáme lyžicu múky a zmes rovnomerne rozložíme na cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista. Ešte teplý koláč posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.