Rebarborový koláč
Rebarborová piškóta od maminy
Autor receptu: redakcia
Postup- Hrozienka zalejeme vlažnou vodou a necháme
napučať. Rebarboru ošúpeme, narežeme na
menšie kusy a tri minúty blanšírujeme v horúcej
vode. Necháme vychladnúť. Zasypeme ju
práškovým cukrom, pridáme napučané
hrozienka, zmiešame a necháme postáť, kým
nepripravíme cesto.
- Cesto: Vyšľaháme hustý sneh z bielkov so štipkou
soli. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, potom
postupne pridávame vodu a po troche olej. Keď
sa cukor rozpustí, striedavo pridávame časti
snehu a múky s kypriacim práškom do pečiva
a jemne ich zapracujeme do cesta. Vylejeme ho
na vymastený, polohrubou múkou vysypaný
plech.
- Do rebarbory s hrozienkami pridáme lyžicu
múky a zmes rovnomerne rozložíme na cesto.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme
dozlatista. Ešte teplý koláč posypeme
vanilkovým a práškovým cukrom.
|