Ražpekáč (fotorecept)

Autor receptu: jody

Alebo ražniči v pekáči. :-) Poučenie - kto je lenivý napichovať ražniči na špajdlu, bude hundrať, kým to do toho plechu poukladá. :-)

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nachystáme pakšamiety. Mäso narúbeme na tenké rezníky (nevyklepávam), slaninu na kocečky, zemiaky a cibuľu na kolečká, cesnak na plátky. Korenie namelieme. Kmín necháme tak.
  2. Pekáč omastíme. Nasypeme naň kolieska cibule.
  3. A potom... potom to tam napasujeme ako sa dá...
  4. Osolíme, okoreníme.
  5. Zasypeme slaninou, cesnakom a kmínom.
  6. Podlejeme trochou vody a pečieme. Najskôr prikryté a nakoniec odokryté zapečieme.
  7. Zblajzneme pol plechu na posedenie. Dobrú chuť! :-)