Ražpekáč (fotorecept)
Autor receptu: jody
Alebo ražniči v pekáči. :-) Poučenie - kto je lenivý napichovať ražniči na špajdlu, bude hundrať, kým to do toho plechu poukladá. :-)
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Nachystáme pakšamiety. Mäso narúbeme na tenké rezníky (nevyklepávam), slaninu na kocečky, zemiaky a cibuľu na kolečká, cesnak na plátky. Korenie namelieme. Kmín necháme tak.
- Pekáč omastíme. Nasypeme naň kolieska cibule.
- A potom... potom to tam napasujeme ako sa dá...
- Osolíme, okoreníme.
- Zasypeme slaninou, cesnakom a kmínom.
- Podlejeme trochou vody a pečieme. Najskôr prikryté a nakoniec odokryté zapečieme.
- Zblajzneme pol plechu na posedenie. Dobrú chuť! :-)