Ražný kvások na chlieb
Autor receptu: jokin
@mariaklara sľúbil som Ti recept na kváskový chlieb tak začínam s kváskom. Ako si mi písala,
kvások máš tak tu je pre varešky ktoré nemajú a majú oň záujem.
Postup
- Prvý deň si v pohári zmiešam drevenou vareškou 50g ražnej múky s 50ml vody. Pohár prikryjem a nechám na pracovnej doske.
- Viečko nepriťahujem.
- Na druhý deň pridám do kváska dve PL kopcom múky a 50ml vody opäť vareškou všetko premiešam. Toto opakujem aj 3-4 deň. To už by nám kvások mal pekne pracovať. Kvások by nemal smrdieť , mal by mať kašovú konzistenciu a malo by v ňom byť množstvo bubliniek. Na 4- 5 deň by mal mať správnu chuť tak sa môže piecť. Čím starší je kvások tak je vraj kyslejší.