Ražníči trochu inak
Autor receptu: js9mxd
Tento recept je vlastne "z núdze cnosť" vznikol tak, že sa nekonala grilovačka. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie. Suroviny sme museli nejak spotrebovať. Z príjemnej večere bol príjemný obed.
4 - 6 porcie |
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Deň pred varením nakrájame panenku na 10 mm kúsky, osolíme, okoreníme mletým korením, rascou, grilovacím korením a trochou vegety. Celú zmes zalejeme dobrým olejom cca 2 lyžice.
- Na druhý deň, striedavo napichujeme na ihlu zemiak, koliečko cibule, klobásky, plátok slaninky a pečienky zabalené v šunke.
- Jednotlivé suroviny striedame podľa ľubovôle, na záver dáme zemiak tak, aby sa suroviny nerozpadali
- Z uvedeného množstva sa dá urobiť cca 4 až 6 ihiel.
- Zostatok zemiakov, slaninky a cibule uložíme na masťou vymastený pekáč, posolíme a posypeme ostatnými koreninamy. Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.
- Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.
- Po upečení servírujeme so zmesou zeleniny.