Ražné bochníčky s ľanovými semienkami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

dnes som upiekla tieto ražné bochníčky...zloženie múk svedčí o tom, že cesto je trochu lepivé...musela som dostatočne jednotlivé bochníky múčiť...ale to nebolo na škodu!...výsledok ma milo prekvapil hlavne kvôli tomu,že neustále zmenšujem množstvo droždia...

8
porcií
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. všetky suroviny uvedené v rozpise dáme do misky...hákmi vymiesime cesto...prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť...
  2. keď je cesto vykysnuté, tak ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku! (to vyklopenie som nefotila, nakoľko ražné cesto je lepkavé, tak som mala celé ruky od cesta a nemohla som to nafotiť!...) cesto rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov, ako je na obrázku! treba dostatočne múčiť každý bochník...pekne sa s ním vyhrať a vypracovať tvar podlhovastého bochníčka...
  3. vložíme do suchej formy, prikryjeme a necháme ešte asi 15 minút podkysnúť...rozohrejeme si rúru a pečieme pri teplote 200stupňov asi 35 minút...(doba pečenia je individuálna)...ja som piekla na druhej mriežke zo spodu,nakoľko boli bochničky celé vo forme...ked formu nepoužívam, ale iba rozložím bochníky na plech, tak vtedy pečiem na strednej mriežke, aby boli bochníčky rovnako prepečené!
  4. bochníčky ničím nepotierame
  5. po upečení ich dáme na mriežku vychladnúť
  6. -:)
  7. prajem dobrú chuť!
  8. -:) ešte jedna "detailovka"