Raw ochutený puding

Autor receptu: vrabcek1939ivuska

Suroviny

Postup

  1. Rastlinné mlieko si môžeme buď kúpiť už hotové alebo vyrobiť vlastné. Odporúčam druhú možnosť. V takomto prípade si môžeme urobiť makové alebo orechové mlieko. Na makové použijeme 50 gramov maku ktorý zalejeme teplou vodou, necháme 6-8 hodín postáť, neskôr mixujeme cca 3 minúty a nakoniec precedíme cez plátno, či jemné sitko. Pri orechovom mlieku môžeme najlepšie použiť mandle, vlašáky alebo lieskovce. Hrsť orechov nasypeme do pohára a zalejeme vodou, necháme postáť 8-10 hodín. Rozdiel oproti makovému mlieku je, že vodu, v ktorej boli máčané vylejeme, orechy nasypeme do mixéra zalejeme novou vodou a mixujeme. Potom to opäť scedíme. Orechovú drť alebo mak, ktoré nám ostali nazvyš môžeme v tomto recepte nakoniec použiť ako ozdobu.
  2. Rastlinné mlieko zmixujeme s obľúbeným ovocím.(napríklad za hrsť malín, jahôd, 3/4manga a podobne) Môžeme pridať vanilku, škoricu, ďatle na lepšiu chuť.
  3. Pridáme chia semienka. Na 1 dcl vody jednu polievkovú lyžicu. Necháme na noc napučať. Ak ste príliš netrpezlivý stačí nechať na 2-3 hodinky chia semienka už krásne napučia, no až z toho chcete čo najlepšiu konzistenciu odporúčam nechať na noc.
  4. Puding je hotový. Nalejeme ho do myštičiek a ozdobíme. Na ozdobu môžeme použiť orechovú drť, mak, ktorý sa nám zvýšil. Zvyšné ovocie, ktoré sme nepoužili na mixovanie, môžeme to posypať troškou semienok, kokosom, raw čokoládou, čo použijete je už len na Vás :)