Raw Lemon Cheesecake (bez cheese)

Autor receptu: giussa

Nepatrim k ludom stravujucim sa len surovou stravou, ale niektore jedla z raw kuchyne nie su vobec zle. Najprv som mala obavy z konzistencie tohto kolaca, ale nakoniec dopadol na viac nez fantasticku! A ta chut! Ziadna muka, same orechy a citron. Stoji za vyskusanie.

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: V procesore najprv spolu rozsekame orechy s kakaom a kokosom a až potom pridame datle a kokosovy olej. Moze sa totiz stat, ze ked sa zacnu orechy hrudkovat s lepkavymi datlami a olejom, procesor to uz nebude dalej zvladat a bude treba hmotu domiesat rucne, tak aby sme mali uz orechy rozomlete. Datle som mala namocene celu noc, orechy na korpus som nenamacala vobec. Dostaneme hustu lepkavu hmotu, ktorou vystelieme tortovu formu, boky asi do troch stvrtin vysky. Formu nie je potrebne nicim vymastit.
  2. Plnka: Kesu oriesky je najlepsie nechat namocene vo vode celu noc aby poriadne zmakli. Do procesora dame spolu vsetky suroviny na plnku a mixujeme az kym nedostaneme hladku hmotu. Vylejeme ju do korpusu.
  3. Ak chcete kolac konzumovat uz v ten den, dajte ho do mraznicky aspon na 3 hodiny. Ak nie, staci ho nechat cez noc v chaldnicke, kde plnka vdaka kokosovemu oleju stuhne.
  4. Poleva: Mrazene ovocie som nechala trochu roztopit a rozmixovala som ho s namocenymi datlami. Ak je to stale kysle, kludne pridajte trochu medu alebo ineho sladidla. Potom uz len staci vybrat kolac z formy, poliat ovocim a dobru chut :)