RAW kokosové guľky

Autor receptu: 27janka

Kokosové guľky robím na viac spôsobov, chutia výborne, dobre vyzerajú a ani sa nezdáme sú hotové. Keď mám chuť zdravo maškrtiť, robím ich často. Dnes som urobila s ovsenými vločkami a sušenými marhuľami, ktoré majú vysoký obsah železa, ešte viac ako špenát.

40 kúskov
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Sušené marhule namočíme do horúcej vody na 5 minút, potom scedíme a pokrájame na menšie kúsky. Do misy dáme ovsené vločky, sušené marhule, med, banány nakrájané na kolieska, kokosový olej, škoricu, Bio vanilínový cukor a ponorným mixérom vytvoríme hmotu. Keď je hmota hotová, pridáme strúhaný kokos a zľahka premiešame.
  2. Z hmoty tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanom kokose, dáme do papierových košíčkov, necháme v chladničke stuhnúť a môžeme zdravo maškrtiť.