Plnené cestoviny
Ravioli so špenátovo-slaninovou plnkou s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: avuska
Niečo pre milovníkov špenátu a tvarohu.
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Omáčka: Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pyré, koreniny, soľ, cukor, dusíme, podlejeme vodou, po odparení pridáme kocku masla v múke. Necháme zovrieť.
- Plnka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a špenát, udusíme. Po vychladnutí primiešame tvaroh.
- Cesto: Z múky, vajíčka a vody vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska.
- Kolieska plníme plnkou a dobre uzavrieme. Ja použivam dezertnú vidličku.
- Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, ktorú osolíme. Keď voda vrie hádžeme ravioli. Po vyplávaní na povrch ich môžeme vyberať. Do taniera si dáme omáčku, na ňu ravioli a posypeme nastrúhaným syrom.