Ratatouille s prídavkom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Už vás napadlo strčiť sa v tomto horku do chladničky? určite áno...ja som to aj spravila... vymietla som mrazák a pripravila som ho na letnú sezónu, moc som sa síce neochladila ale našla som zopár zvyškov a tie som použila na večeru... veď to poznáte :-)
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ratatouille, po našom dusená alebo pečená zelenina, robievam veľmi často... buď len tak podusím alebo dám na pekáč do rúry. Je to výborná príloha a ešte lepšie samostatné jedlo, hoci aj studené len tak s chlebíkom :-) tentokrát budeme dusiť a začneme s cibuľou
- a postupne pridávame nakrájanú zeleninu od najtvrdšej (paprika) po najmäkšiu (rajčina) a dusíme pod pokrievkou, osolíme, okoreníme, môžeme pridať aj niečo štipľavé....
- v polovici dusenia, niekde medzi paprikou a baklažánom som pridala pár plátkov slaniny a šunky a pár koliesok klobásky - to boli tie mrazničkové prebytky čo som dnes objavila :-) šťavu vydusíme
- a potom už len vyjedáme a zajedáme chlebíkom... ja mám takéto jedlo rada takmer studené a k tomu pohár piva :-)