Ratatouille s prídavkom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Už vás napadlo strčiť sa v tomto horku do chladničky? určite áno...ja som to aj spravila... vymietla som mrazák a pripravila som ho na letnú sezónu, moc som sa síce neochladila ale našla som zopár zvyškov a tie som použila na večeru... veď to poznáte :-)

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ratatouille, po našom dusená alebo pečená zelenina, robievam veľmi často... buď len tak podusím alebo dám na pekáč do rúry. Je to výborná príloha a ešte lepšie samostatné jedlo, hoci aj studené len tak s chlebíkom :-) tentokrát budeme dusiť a začneme s cibuľou
  2. a postupne pridávame nakrájanú zeleninu od najtvrdšej (paprika) po najmäkšiu (rajčina) a dusíme pod pokrievkou, osolíme, okoreníme, môžeme pridať aj niečo štipľavé....
  3. v polovici dusenia, niekde medzi paprikou a baklažánom som pridala pár plátkov slaniny a šunky a pár koliesok klobásky - to boli tie mrazničkové prebytky čo som dnes objavila :-) šťavu vydusíme
  4. a potom už len vyjedáme a zajedáme chlebíkom... ja mám takéto jedlo rada takmer studené a k tomu pohár piva :-)