Rascová polievka

Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom

Autor receptu: helena10

Vysvetlenie k servítke s veľkonočným motívom – u nás gréckokatolíkov skončí obdobie Paschy teraz v stredu 8.5.2024.

Postup

  1. Kmíňanku – rascovú polievku mám rada uvarenú na akýkoľvek spôsob. U nás je často. Rýchle varenie...
  2. Na oleji s maslom chvíľu restujem rascu celú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu do polomäkka. Zalejem vodou a drvenými ovsenými vločkami, ktoré som si namočila vo vode vopred. Pridám kocku bujónu, osolím, okorením. Nechám variť za občasného premiešania.
  3. Keď je zelenina uvarená, vlejem rozšľahané vajcia a dovarím. Podľa potreby ešte dochutím. S tmavým rascovým pečivom chutila fajnovo.