Ranná rosa (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Recept náhodou našla dcéra na Chutné recepty na každý deň. Tak sa mi zapáčil, že som ho hneď musela upiecť. Kombinácia tvarohu a kokosu, cesto ako bledé, tak aj kakaové...poleva, jednoducho mňamka. Už je skoro prázdny plech:)

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny...
  2. Najprv si urobíme guľky. Do misy dáme tvaroh, žĺtok, cukor a kokos, vymiešame......
  3. Guľky vytvarujeme vo veľkosti vlašského orecha a dáme do mrazničky na polhodinku.
  4. Pokiaľ sa mrazia guľky, urobíme si cesto. Tuk s cukrom vyšľaháme, pridáme vajcia a bielok (čo ostal z guliek), cukor....
  5. všetko vyšĺaháme elektrickým šľahačom.
  6. ....pridáme smotanu mlieko, muku a kypriaci prášok. Dôkladne premiešame.
  7. Polovicu cesta vylejeme na plech(35x25cm). Malý. Ja som piekla u dcéry, malý som nemala, tak výsledok bude rozdielny. Potom do ostatného cesta vmiešame kakaový prášok a cesto vylejeme na bledé.
  8. Tvarohovo-kokosové guľky vyberieme z mrazničky a vtlačíme ich do cesta.
  9. Takto pripravený plech s koláčikom dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút. Koláč necháme chladnúť.
  10. Z mlieka, cukru , žĺtka, hladkej múky uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť.
  11. Krém vylejeme na koláč, uhladíme.
  12. Posypeme kakaovým práškom.
  13. Koláč rozkrájame v mieste, kde sme umiestnili tvarohovo-kokosové guľky, získa tak efekt.
  14. Hotový koláčik. Dobrú chuť.