Ranná rosa (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Recept náhodou našla dcéra na Chutné recepty na každý deň. Tak sa mi zapáčil, že som ho hneď musela upiecť. Kombinácia tvarohu a kokosu, cesto ako bledé, tak aj kakaové...poleva, jednoducho mňamka. Už je skoro prázdny plech:)
20 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny...
- Najprv si urobíme guľky. Do misy dáme tvaroh, žĺtok, cukor a kokos, vymiešame......
- Guľky vytvarujeme vo veľkosti vlašského orecha a dáme do mrazničky na polhodinku.
- Pokiaľ sa mrazia guľky, urobíme si cesto. Tuk s cukrom vyšľaháme, pridáme vajcia a bielok (čo ostal z guliek), cukor....
- všetko vyšĺaháme elektrickým šľahačom.
- ....pridáme smotanu mlieko, muku a kypriaci prášok. Dôkladne premiešame.
- Polovicu cesta vylejeme na plech(35x25cm). Malý. Ja som piekla u dcéry, malý som nemala, tak výsledok bude rozdielny. Potom do ostatného cesta vmiešame kakaový prášok a cesto vylejeme na bledé.
- Tvarohovo-kokosové guľky vyberieme z mrazničky a vtlačíme ich do cesta.
- Takto pripravený plech s koláčikom dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút. Koláč necháme chladnúť.
- Z mlieka, cukru , žĺtka, hladkej múky uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť.
- Krém vylejeme na koláč, uhladíme.
- Posypeme kakaovým práškom.
- Koláč rozkrájame v mieste, kde sme umiestnili tvarohovo-kokosové guľky, získa tak efekt.
- Hotový koláčik. Dobrú chuť.