Raňajkové smoothie (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Ahojte, dnes som si pre vás pripravila veľmi jednoduchý, variabilný a hlavne chutný postup na prípravu smoothie. U mňa už je rannou rutinou po zobudení pozrieť do chladničky, na stojany pre zeleninu a ovocie, pobrať čo mi príde pod ruku a hodiť do mixéru. Dnešné ráno to bolo jablko, mrkva a baby špenát so zopár extra ingredienciami, ktoré už budú uvedené nižšie :)

1
porcia
3 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jablko aj mrkvu som si ošúpala a všetko nakrájala na veľkosť, akú môj mixér zvládne. Špenátu som nakoniec dala ešte viac, než je na obrázku, ono sa to na prvý pohľad nezdá, ale po rozmixovaní sa tam úplne stratí. Pri tomto postupe môžte spraviť naraz aj raňajky pre vášho bylinožravého maznáčika, ja si zvyčajne ráno pochutnávam aj s mojím zajkom:)
  2. Ja som to všetko napchala do fľašky od smoothie makeru, ale smoothie si viete kľudne spraviť napríklad aj s tyčovým mixérom vo vysokej nádobe, v minulosti som ho využívala na prípravu shakeov a išlo to ok :) Vodu dolievajte podľa toho, aké chcete mať vaše smoothie, ja ho mám rada celkom husté a preto som doliala len cca 1/2 šálky vody.
  3. Po rozmixovaní nám vzniklo krásne zelené smoothie. Môžte prihodiť do mixéru ešte pár kociek ľadu a tu aj skončiť.
  4. Ja som k môjmu pridala ešte mrazené lesné plody, keďže mám najradšej kyslejšie smoothie.
  5. A máme hotový konečný produkt! Nasypala som si doň ešte lyžičku chia semiačok a raňajky sú hotové. Ani ja som tomu dávnejšie neverila, ale z jedného veľkého hustého smoothie sa človek perfektne nasýti a má z neho do dňa super dávku energie. A príprava je tak nenáročná, že to zo smoothie robí kľúčový pokrm, teda aspoň pre mňa :D
  6. Prosím dajte mi vedieť do komentárov, či by ste chceli aj ďalšie recepty na smoothie, či už zelené, ovocné, detoxikačné, zeleninové:) Dobrú chuť!