Plnené rožky
Raňajkové rožky
Autor receptu: lea123321
Neskoro som si uvedomila, že nemám žiadnu fotku z príprav, rohlíky sú odfotené už nie
úplne čerstvé, čo je škoda, lebo vtedy vyzerajú a chutia najlepšie, akurát upečené :-)
Kôrka chrumkavá a striedka mäkkúčká :-) A preto nie úplne anglické lebo v niektorých
je aj párok s kečupom a tie chutili najviac :)
8 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Mne cesto vymiesila pekárnička, takže som len všetko dala do nádobky a zapla program cest, inak je postup ako pri iných kysnutých cestách (droždie vymiešať s vlažným mliekom alebo cukrom, pridať k múke, vymiesiť a nechať cca 40 min kysnúť).
- Vyvaľkať kruh a narezať ako pizzu na trojuholníky, zrolovať rohlíky, dať na plech, nechať podkysnúť cca 20 minút, potrieť buď rozšľahaným vajíčkom alebo slanou vodou. Ja som do niektorých dala trochu kečupu, párku a tak zrolovala, na vrch podľa chuti (aj do vnútra, fantázií sa medze nekladú :) )
- Zapnúť a rúru aby sa vyhriala na 180 °C a piecť 15-20 minút (ale keďže každá rúra pečie inak, tak si to treba odsledovať). Rožky sú najlepšie teplé, no aj po vychladnutí sú vynikajúce, sýte a rýchle jedlo, s cestom sa skvele pracuje, je nelepivé a stačí minimum múky na podsýpanie. Ja som do cesta pridala aj polievkovú lyžicu ľanových semiačok. Dobrú chuť prajem :)