Plnené rožky

Raňajkové rožky

Autor receptu: lea123321

Neskoro som si uvedomila, že nemám žiadnu fotku z príprav, rohlíky sú odfotené už nie úplne čerstvé, čo je škoda, lebo vtedy vyzerajú a chutia najlepšie, akurát upečené :-) Kôrka chrumkavá a striedka mäkkúčká :-) A preto nie úplne anglické lebo v niektorých je aj párok s kečupom a tie chutili najviac :)

8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mne cesto vymiesila pekárnička, takže som len všetko dala do nádobky a zapla program cest, inak je postup ako pri iných kysnutých cestách (droždie vymiešať s vlažným mliekom alebo cukrom, pridať k múke, vymiesiť a nechať cca 40 min kysnúť).
  2. Vyvaľkať kruh a narezať ako pizzu na trojuholníky, zrolovať rohlíky, dať na plech, nechať podkysnúť cca 20 minút, potrieť buď rozšľahaným vajíčkom alebo slanou vodou. Ja som do niektorých dala trochu kečupu, párku a tak zrolovala, na vrch podľa chuti (aj do vnútra, fantázií sa medze nekladú :) )
  3. Zapnúť a rúru aby sa vyhriala na 180 °C a piecť 15-20 minút (ale keďže každá rúra pečie inak, tak si to treba odsledovať). Rožky sú najlepšie teplé, no aj po vychladnutí sú vynikajúce, sýte a rýchle jedlo, s cestom sa skvele pracuje, je nelepivé a stačí minimum múky na podsýpanie. Ja som do cesta pridala aj polievkovú lyžicu ľanových semiačok. Dobrú chuť prajem :)