Raňajkové risotto s lesným ovocím a ovsenými vločkami
Autor receptu: dorenika
Kvôli tomuto receptu som si konečne kúpila Arborio ryžu a je to moje úplne prvé risotto aj rizoto vôbec.Recept som našla tu: http://www.melskitchencafe.com/2010/08/red-berry-risotto-oatmeal-2.html
Zmenila som síce len dve veci ale tak snáď ho sem môžem dať i tak.
5 porcií |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- V pôvodnom recepte je smotana ale ja som to zamenila za sojové mlieko aby to bolo vhodné do delenej stravy.Je to aj tak veľmi chutné.
- Všetko okrem ovocia dáme do veľkého hrnca a na veľkom plameni rýchlo privedieme k varu.Potom odstavíme na slabý oheň a pomaly varíme asi 25 minút alebo dokedy nevznikne primerane hustá kaša.
- Medzitým rozmrazené ovocie pridáme do hmoty,povaríme 2 minúty a ihneď podávame.Ak chcete odložiť do chladničky tak ovocie nepridávajte.Z tejto dávky bude toho asi toľkoto.