Rajčinová špaldová tarhoňa so šampiňónmi a syrom
Autor receptu: ivkaa
Dnes som pripravila toto jednoduché rýchle jedlo a veľmi mi chutilo, tak sa s vami podelím o postup prípravy :)
Postup
- Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji do sklovita, pridáme šampiňóny, posypeme hubovým korením, zase minutku-dve podusíme. Následne pridáme špaldovú tarhoňu, solčanku (alebo aj klasickú bezvaječnú) a opražíme. Zalejeme vodou - dala som asi toľko vody, koľko tarhone, netreba dať veľmi viac, pretože aj v konzerve s paradajkami je v podstate voda. Pridáme lúpané paradajky.
- Zakryjeme a dusíme, kým sa voda odparí a tarhoňa zmäkne. Ide to rýchlo. Nakoniec môžme podľa potreby dochutiť oreganom a soľou.
- Ihneď podávame, na tanieri posypeme strúhaným tvrdým syrom.