Rainbow Cake - dúhová torta

Autor receptu: imka

Veselá farebná tortička :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme tak, aby to malo penovú konzistenciu, a pridáme 12 lyžíc vriacej vody . Z bielkov vyšľaháme sneh. K zmesi zo žĺtkov pridáme múku zmiešanú s polovickou balíčka prášku do pečiva a polovicu snehu, zamiešame. Nakoniec domiešame aj zbytok snehu.
  2. Cesto si rozdelíme do misiek podľa toho koľko farebnú ju chceme mať. Ja som robila s piatimi. Takže som si cesto rozdelila do piatich misiek. Do každej som si primiešala jednu farbu. Pripravíme si tortovú formu. A pomaly vylejeme dovnútra prvú misku s cestom. Ptom dalšiu a dalšiu do stredu predchádzajúceho cesta, aby sa dám to postupne tlakom rozlialo až ku koncu formy. Paličkou môžeme vytvoriť na ceste obrazec kvetu. Dáme zapiesť.
  3. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Rozrežeme korpus pozdĺžne a natrieme naň z oboch strán čokoládovú plnku a poukladáme ovocie. Spojíme polovičky a vylejeme naň polevu. Necháme stuhnúť.