Ragú zo špargle (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Robila som ho ešte pred Veľkou nocou, no nebol čas pridať, tak dobieham, ide špargľová sezóna:-)

Postup

  1. Kúpila som zelenú aj bielu špargľu, dostala som špičky, takže spodnú časť z bielej som nemusela ulamovať
  2. Bielu treba ošúpať viac ako zelenú, začíname smerom spod hlavičky, zo zelenej šúpem len spodok.
  3. Na oleji som spenila cibuľu , pridala som cesnak, nakrájané sušené paradajky a trocha som ich poopekala. Zaliate trochou vývaru som priviedla s varu, pridala spodné časti šparglí bez hlávok, osolila, okorenila a dusila pod pokrievkou asi desať minút. Špičky šparglí som pridala až potom, tým stačí menej času.
  4. Medzitým som nové zemiaky vydrhla vo vode, osušila a dala piecť do rúry osolené a poliate trochou oleja. K udusenej špargli som pridala sladkú smotanu a nechala už len prevrieť. Nemá tam byť veľa tekutiny. Ľahké a chutné jedlo bolo hotové do pol hodiny.