Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Ak by som nechodila na Varechu,tento koláč by som nepiekla.Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát @honestka ) a tak teraz už robím podľa fantázie a hlavne z celozrnnej múky.A tak po výdatnej kuracej polievke s kopcom zeleniny,sme si pochutnávali na tom skromnom druhom chode.

8
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na doske spracujem múku,štipku soli a studené maslo,ktoré som nastrúhala.Ak už pripomína hrubú strúhanku,pridám lyžicu studenej vody a vypracujem cesto.Ak je potrebné,pridám ešte trocha vody.Cesto má byť hladké a dosť tuhé.Potom ho zabalím do fólie a uložím v chladničke cca na 1 hod.
  2. Medzitým si pripravím na plnku:
  3. Ale napokon som dala len 3 vajíčka.Syr postrúham...Cukinu očistím(ak kupujem čerstvú na trhu,nelúpem),nakrájam,osolím...Orechy postrúham a pripravím na posypanie cesta pod plnku.Orechy pridávam aj do chleba,prečo by som nadala aj na kiš?
  4. Vodu z cukety zlejem,pridám vyšľahané vajíčka,smotanu,syr,trocha soli(syr je slaný),MČK a petržlenovú vňať.Cherry paradajky nakrájam na polovice a sú pripravené na ozdobu na vrch.Cesto vyberiem z chladu,vyformujem do keramického pekáča aj na okraje,popichám vidličkou a pečiem na 200°C cca 10 min.
  5. Vyberiem z rúry,posypem mletými orechami (máme radi a cesto mi nenamokne),nalejem plnku,ozdobím paradajkami a pečiem na 180°C asi 30 min. A hotovo!
  6. Počkáme 10 min.,aby sa dal krájať a DOBRÚ CHUŤ ! Ako prílohu som nerobila dressing,ale biely jogurt s kôprom na list šalátu to nahradil.