Quiche (kiš)
Autor receptu: majlus
tento recept som odkukala v jednej reštaurácii v Ba, ktorá bohužial je už zatvorená...je to jednoduché , a hlavne rýchle, dobre i za studena.
20 minút príprava |
40-50 minút na 180 °C |
Postup
- lístkove cesto rozválkame a dáme do fromy a predpečieme ho na 10 min.
- na cesto dám uvarenu mrkvu, šunku, vajíčka jemne rozmiešam (nešlahať!), pridám syr a smotanu, osolím a okorením , pridám cesnak podla chute . Ja vždy ochutnám zmes ako chutí ak je malo slana dosolím ..nalejeme na mrkvu zo šunkou+ dám petržlenovú vňať.
robievm to i s brokolicou, špenátom, čo dá chladnička...Môžete na koniec pridať aj parmezán pred dopečením...
Prajem dobrú chuť!
- plnka
- a tu už po upečení