Quiche - francúzsky koláč

Autor receptu: klaura

Je dobrý teplý, aj na studeno. Najčastejšie ho robím na obed v sobotu, ku kyslým polievkam. Neviem prečo práve v sobotu :).

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme a vystelieme ním vymastenú okrúhlu koláčovú formu (priemer 28cm). Cesto vyvaľkám natenko, vložím do formy a čo prečnieva odstránim prstom. Zvyšné cesto si odložím.
  2. Vajíčka vyšľaháme, pridáme na kocky nakrájanú salámu, nastúhaný syr, kyslú smotanu, vegetu, vňaťku, spolu dobre zamiešame. Môžeme použiť aj ml.čierne korenie. Zmes vylejeme do formy, z odloženého cesta narežeme tenké pásiky a uložíme ich na vajcovú zmes do mriežky.
  3. Pečieme do červena asi 40 min. Možno aj menej, každá rúra pečie inak ... cesto má byť pekne vyfarbené.