Quiche - francúzsky koláč
Autor receptu: klaura
Je dobrý teplý, aj na studeno. Najčastejšie ho robím na obed v sobotu, ku kyslým polievkam. Neviem prečo práve v sobotu :).
6 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme a vystelieme ním vymastenú okrúhlu koláčovú formu (priemer 28cm).
Cesto vyvaľkám natenko, vložím do formy a čo prečnieva odstránim prstom. Zvyšné cesto si odložím.
- Vajíčka vyšľaháme, pridáme na kocky nakrájanú salámu, nastúhaný syr, kyslú smotanu, vegetu, vňaťku, spolu dobre zamiešame. Môžeme použiť aj ml.čierne korenie. Zmes vylejeme do formy, z odloženého cesta narežeme tenké pásiky a uložíme ich na vajcovú zmes do mriežky.
- Pečieme do červena asi 40 min. Možno aj menej, každá rúra pečie inak ... cesto má byť pekne vyfarbené.