Quesadillas

Quesadillas s čiernou fazuľou (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Môj obľúbený fastfood... Ťahavý roztopený syr, samozrejme v kukuričných plackách, s čiernou fazuľou, ktorá je medzi svojimi sestrami fazuľami najviac bohatá na bielkoviny.

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv navaríš fazuľovú plnku. Začni rozohriatím oleja v panvici, kde na miernej teplote opražíš na kocky nasekanú cibuľu. Osoľ a okoreň, premiešavaj a daj tomu 5 minút. Následne pridaj rímsku rascu, oregano, papriku a pretlačený cesnak. Na minútku ich nechaj pospoznávať sa, nezabudni miešať. Nakoniec tam vykydni fazuľu aj s nálevom - ak nezoženieš čiernu, tak alternuj inou, ale vedz, že čierna obsahuje najviac bielkovín zo všetkých! Nechaj obsah panvice zredukovať na kašovitú hmotu. Neboj sa sem-tam aj zopár fazuliek rozpučiť varechou. Bude to trvať asi 5 minút.
  2. Čo sa týka témy tortilly - určite hľadaj kukuričné, majú ich v nemeckom rajóne dôchodcov 😝 Syr nastrúhaj a polož decentnú vrstvu do polky placky. Potom tam nalož za naberačku fazule a rozotri to ponad ten čedar. Nalož si tam pár feferónov a nakoniec všetko zakry ďalšou vrstvou syra. Základ je to neprepchať. Takto naplníš 4 tortilly.
  3. Grilovaciu panvicu rozohrej na trištvrtinovom výkone, nemala by byť až tak horúca, ako keď robíš steaky alebo griluješ zeleninu. Každú placku griluj asi minútu z každej strany - záleží na tom, ako chrumkavú ju chceš.
  4. Podávaj s limetkou na pokvapkanie, možno s dákym pico de gallo ak sa ti chce, najviac však odporúčam našu mangovú čili omáčku z Andromédy (viď predošlé recepty).
  5. Budem rád, ak mi dáš follow na Instagrame @walrus.buko