Pyré s endíviou (fotorecept)
Autor receptu: janger
Toto je taka holandska klasika. Robievam casto, mame to velmi radi. Myslim, ze endivia (lat. nazov cichorium endivia) je dostat aj na Slovensku, takze mozno to bude pre niekoho z vas taka inspiracia.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V troche vody dame varit zemiaky. Pridame sol.
- Dame prazit slaninku, pokrajanu na kocky.
- Pripravime endiviu.
- Ten spodok je trosku horky, tak ten vzdy odrezem. Dobre umyjeme.
- Endiviu pokrajame na pasiky. Postupne odstredime v odstredivke, alebo dobre ususime.
- Syr pokrajame na kocky.
- Do uvarenych a scedenych zemiakov pridame maslo, horuce mlieko a spravime pyre. Potom pridame slaninku, zamiesame. Dame do toho endiviu, dobre premiesame.
- Na koniec pridame syr. Vsetko zamiesame a mozeme papat! Treba pracovat rychlo, aby to bolo horuce. Potom sa syr trosku roztopi a pekne sa natahuje. Ak by to moc vychladlo, moze sa dat na chvilocku do mikrovlnky.
- Kto chce, moze dat na to este nejaku stavu z masa, vypek, ak mate naporudzi. Toto vsak nemusi byt. Preto to ani neuvadzam medzi surovinami. A mne k tomu uz ani maso netreba, je v tom dost tej slaninky a syra. Ale samozrejme, moze sa to jest aj ako priloha. Dobru chut!