Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Úžasnú chuť pravej vanilky krásne dopĺňa chuť gaštanov a šľahačky.....
14 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si odpaľované cesto:do rajnice dáme variť maslo a mlieko.
- Keď začne vrieť odstavíme z ohňa a prisypeme preosiatu múku so soľou.Miešame a "odpaľujeme",kým zmes nezhustne a nelepí sa ani na dno ani na varešku.Preložíme do inej misy a necháme čiastočne vychladnúť.
- Potom po jednom pridáme vajcia a vymiešame hladké cesto.
- Na plech lyžičkou navŕšime 14 kopčekov cesta vo vzdialenosti asi 5cm od seba.Ak je to potrebné povrch mierne uhladíme navlhčeným prstom.Plech si môžeme potrieť maslom,vysypať hrubou múkou a vyznačiť miesta ukladania kopčekov.
- Pečieme pri 190stC 30 minút.Rúru vypneme a cesto v nej necháme ešte 10minút.Ak by sme vybrali hneď,tak môže spľasnúť.Potom necháme chladnúť na mriežke.
- Ešte teplé kopčeky prerežeme alebo prestrihneme.
- Pripravíme si plnku:Podľa návodu si uvaríme puding a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Maslo tiež izbovej teploty vymiešame a spojíme s pudingom.
- Pusinky plníme plnkou guľkovačom na zmrzlinu alebo lyžicou.
- Na plnku dáme nastrúhané gaštanové pyré.
- Vrchnáčiky pusiniek naplníme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a vanilkovým cukrom.
- Obe naplnené časti pusiniek spojíme.
- Podávame hneď alebo uložíme do chladničky.Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.