Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Úžasnú chuť pravej vanilky krásne dopĺňa chuť gaštanov a šľahačky.....

14
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si odpaľované cesto:do rajnice dáme variť maslo a mlieko.
  2. Keď začne vrieť odstavíme z ohňa a prisypeme preosiatu múku so soľou.Miešame a "odpaľujeme",kým zmes nezhustne a nelepí sa ani na dno ani na varešku.Preložíme do inej misy a necháme čiastočne vychladnúť.
  3. Potom po jednom pridáme vajcia a vymiešame hladké cesto.
  4. Na plech lyžičkou navŕšime 14 kopčekov cesta vo vzdialenosti asi 5cm od seba.Ak je to potrebné povrch mierne uhladíme navlhčeným prstom.Plech si môžeme potrieť maslom,vysypať hrubou múkou a vyznačiť miesta ukladania kopčekov.
  5. Pečieme pri 190stC 30 minút.Rúru vypneme a cesto v nej necháme ešte 10minút.Ak by sme vybrali hneď,tak môže spľasnúť.Potom necháme chladnúť na mriežke.
  6. Ešte teplé kopčeky prerežeme alebo prestrihneme.
  7. Pripravíme si plnku:Podľa návodu si uvaríme puding a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Maslo tiež izbovej teploty vymiešame a spojíme s pudingom.
  8. Pusinky plníme plnkou guľkovačom na zmrzlinu alebo lyžicou.
  9. Na plnku dáme nastrúhané gaštanové pyré.
  10. Vrchnáčiky pusiniek naplníme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a vanilkovým cukrom.
  11. Obe naplnené časti pusiniek spojíme.
  12. Podávame hneď alebo uložíme do chladničky.Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.