Crème brûlée
Púpavovo-medové crème brûlée s rebarborovým sorbetom
Autor receptu: redakcia
Postup- Rebarborový sorbet: Polovicu rebarbory očistíme, pokrájame a
uvaríme v 500 ml vody s 50 g cukru. Rebarboru
vyberieme a vodu s cukrom ďalším varom zredukujeme na sirup. Ten pridáme k uvarenej rebarbore a vymixujeme do hladka. Dáme do zmrzlinovača a vyrobíme sorbet, alebo dáme do nádoby
a vložíme do mrazničky.
- Marinovaná rebarbora: Druhú polovicu rebarbory očistíme, pokrájame, uvaríme a dáme do
nádobky. Pripravíme nálev z 50 g cukru, vínneho octu a 200 ml vody. Zredukujeme ho
varom na polovicu a zalejeme ním rebarboru.
Necháme marinovať v chladničke 3–4 hodiny.
- Púpavovo-medový sirup: Do hrnca dáme vodu, trochu ocukríme a dáme
prevariť. Odstavíme, pridáme púpavu a hodinu
lúhujeme. Scedíme, pridáme med a vzniknutú
tekutinu zredukujeme varom tak, aby vznikol
sirup.
- Crème brûlée: Zohrejeme smotanu, ale nesmie zovrieť. Do
žĺtkov pridáme púpavovo-medový sirup podľa chuti. Vyšľaháme
a postupne, za stáleho miešania pridávame do
zmesi horúcu smotanu. Nalejeme do ohňovzdorných mištičiek a dáme piecť
do rúry rozohriatej na 180 stupňov
na 30–40 minút.
- Crème brûlée podávame obložené marinovanou rebarborou a s rebarborovým sorbetom.
|