Punčové rezy

Autor receptu: 3sandra3

Tak tie môžem vždy, aj všetci v mojej rodine.

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov, do žltkov pridáme cukor, vymiešame, dalej vodu, vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, riadne vyšľaháme, pridáme olej a nakoniec sneh z bielkov , do ktorých pred vyšľahaním dávam štipku soli. Cesto vylejeme na plech, na ktorom je papier na pečenie. Upečieme, necháme vychladnúť.
  2. Cesto rozrežeme na polovicu, ja som ho rozrezala po šírke, ale predtým kraje som ešte obrezala a tieto kraje som použila do plnky /teda som ich pridala k piškotam/ do sirupu. Obidve cestá potrieme džemom.
  3. Uvaríme sirup: do hrnca dáme vodu, cukor, sirup ríbezľový /alebo aj iný/ a punčovú arómu, necháme zovrieť a odložíme. Necháme trochu vychladnúť. Ďalej pridáme potr.farbu, rum a kraje z cesta a piškóty. Piškóty nedáme najprv veľa, ale postupne, koľko pohltí sirup. Všetko zmiešame, piškótky trochu roztlačíme, nemusíme celkom, je to pekné aj keď niektoré zostanú celé.
  4. Na cesto navrstvíme sirupovú masu s piškotami a zakryjeme druhým cestom, ktoré je tiež natreté džemom. Trocha zaťažíme a necháme postáť.
  5. Poleva: cukor zmiešame s farbou , rumom a vodou . Dobre vymiešame a dáme na koláčik. Dáme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame rezy.