Punčové rezy- pravé punčáky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Ja čo si pamätám,tak sa piekli vždycky takéto punčové rezy.No postupom času si kuchárky-cukrárky zjednodušili,tak že iba sa natreli piškotové platy troškou lekváru,alebo aj nie a namočili sa sirupom.Základ punčových rezov je punč!!!Punč sa robí z tuhého čierného čaju,rumu ,hrozienka,džem a ovocný sirup.Takýmto jemne kyselkavým šťavnatým rezom nik neodolá.

42
porcií
90 minút
príprava
3x12-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si 3 piškotové cesta.dva zo 4 vajíčok a jedno zo 6 vajíčok.Bielka vyšľaháme do tuhá,
  2. ...pridáme pr.cukor,koľko bielka,toľko PL cukru a zašľaháme.
  3. Pridáme žltky,zľahka zašľaháme a pridáme múku s pr.do pečiva.Múky dáme toľko ,koľko máme vajec.Na jedno vajce ,jednú kopcovitú PL múky a pol pr. do peč.
  4. Cesta upečieme na hlbokom plechu na papieri.
  5. Urobíme si základ na punč:Uvaríme tuhý čaj,t.j.aspoň dva sačky čierného čaju zaparíme s 1-1,5 dl vody, pridáme rum,asi 1/2 dl,alebo podľa chutí,a pridáme hrozienka.Necháme vychladnúť.Výchladnúte cesto zo 6 vajec pomrvíme do misky,pridáme vychladnutý punč, a ríbezľový džem a zamiešame.
  6. K punču pridáme aj jahodový-červený sirup.
  7. Dobré premiešame.
  8. S cesta stiahneme papier,
  9. ...a obidva platy natrieme džemom,na tú stranu čo sme stiahli papier
  10. Na to rozložíme punč,upravíme na celý plat,
  11. ...a priložíme druhým,natretým džemom.Na vrch koláča položíme jeden papier,ktorý sme stiahli z piškoty.Zaťažíme.Je dobré ho nechať zaťažené cez noc.
  12. Potom vymiešame cukrovú polevu.Do cukru pridáme olej a cit.šťavu,z pol menšieho citrona. Vymiešame na hladko.
  13. Potom troška zafarbíme červeným sirupom.
  14. Takto jemne ružovu polevu vylejme na koláč a rovnomerne rozotrieme.
  15. Ale hned a rýchlo si prisypeme za 1 čl kakao a zamiešame.Na ružovu polevu nalejeme úzke pásiky a špáratlom vytvoríme mramor.Necháme polevu zatuhnúť a potom pokrájame na rezy,
  16. Takto narezané rezy podávame.Takéto rezy majú jemne kyselkavú šťavnatú chuť a niesú moc sladké.Dobrúchuť!