Punčové rezy

Punčové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny. Pri ružovom ceste som pridala počas miešania do cesta červenú gelovú farbu.
  2. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a v malých dávkach som ju preosiala do vajcovo-cukrovej hmoty. Potom som zľahka primiešala do cesta. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C. Plech som vystlala papierom na pečenie. Cesto sa pieklo 10 min. Pokiaľ sa pieklo prvé pripravila som si cesto aj na ďalšie korpusy. Upečené nechala chladiť na mriežke.
  3. Ihneď po vybratí cesta ošúpem z neho kožu. Môžem sa tomu venovať lebo cesto mi mieša mixér.
  4. Všetky korpusy upečené a ošúpané.
  5. Jeden biely a ružový korpus som pokrájala na 5 cm šírku. Tieto budú ako stred koláča.
  6. Pripravila som si sirup. Zmiešala som cukor s vodou a pridala som sirup a punčovú arómu.
  7. Na spodok som dala biely korpus a natrela som ho horúcim džemom.
  8. Na džem som začala ukladať striedavo biele a ružové 5 cm pruhy. Pruhy som natierala džemom aj z bočnej strany .Poliala som ich výdatne sirupom. Keď som uložila prvý rad, ukladala som presne opačne druhý rad. Na ružový pruh som dala biely a opačne. Napokon som dobre natrela džemom a položila som vrchný biely korpus.
  9. Vrchný korpus som zakryla papierom na pečenie, na to som uložila dosku na krájanie´a koláč som zaťažila 4 kg múky. Celú noc som ho nechala v chladničke.
  10. Druhý deň so urobila polevu. Čokoládu a ostatné suroviny som nechala roztápať nad parou. Napokon som pridala červenú farbu. Ak sa vám stane, že sa vám poleva zdrcne, nič sa nedeje, pridajte k nej trošku smotany a rozmiešajte. Poleva musí byť hustá. Poliala som koláč a upravila hrebeňovou stierkou. Dala som stuhnúť na hodinu do chladničky.
  11. Horúcim nožom som krájala rezy. Prajem vám dobrú chuť.