Punčové rezy

Punčové rezy (fotorecept)

Autor receptu: mhrinova

44
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Upečieme 2 piškóty po 5 vajec (5 vajec, 6 PL cukru, 2 PL oleja, 6 PL polohrubej múky, štipka prášku do pečiva) na papieri na pečenie. Kôrku stiahneme a použijeme do punčoviny. Jednu piškótu upečieme z 8 vajec (8 vajec, 10 PL cukru, 5 PL oleja, 10 PL polohrubej múky a trošku prášku do pečiva) - túto piškótu rozmrvíme.
  2. Dáme zovrieť 7 dl sirupu, v ktorom rozpustíme Heru maslovú.
  3. Pridáme rozmrvenú piškótu, 1 dl rumu a práškový cukor podľa chuti. Kto chce, môže pridať i potravinárske farbivo.
  4. Jednu piškótu potrieme ríbezľovým lekvárom, navrstvíme teplú punčovinu, potrieme opäť lekvárom.
  5. Prikryjeme druhým piškótovým plátom. Zaťažíme.
  6. Na vrch roztrieme punčovú polevu pripravenú podľa návodu.