Punčová torta

Punčová torta s polevou z ružovej čokolády

Autor receptu: redakcia

Torta pre každého oslávenca, ktorý miluje punčák.

12
porcií
45 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajcia šľaháme s cukrom asi 10 minút do hustej nadýchanej peny. Potom metličkou na trikrát zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Pripravené cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24-26 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť, potom odstránime obruč aj dno formy a najlepšie na mriežke necháme celkom vychladnúť.
  3. Na sirup spolu uvaríme pomarančovú šťavu s cukrom, lekvárom, rumom a kakaom.
  4. Vychladnutý korpus horizontálne prekrojíme na 3 časti. Spodnú časť korpusu potrieme lekvárom. Strednú časť korpusu navlhčíme pripraveným sirupom najprv z jednej a potom aj z druhej strany a položíme na spodnú časť korpusu. Vrchný korpus potrieme z jednej strany lekvárom a lekvárovou stranou položíme na stredný, sirupom navlhčený korpus. Tortu zaťažíme a dáme na noc odležať do chladu.
  5. Na druhý deň tortu polejeme polevou z ružovej ruby čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom. Posypeme rozdrvenými lyofilizovanými malinami a ozdobíme čerstvými malinami. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.